verbetert biodiversiteit

verduurzaamt bloementeelt

steunt lokale ondernemers

duurzame bloemteelt op de buitenhof

Op de rand van Hilversum en Loosdrecht hebben we vanaf seizoen 2019 in samenwerking met CSA-Tuinderij LandinZicht en een bevlogen bloementeler een mooi stuk akkerland, genaamd de Buitenhof, in gebruik genomen waar we onze eigen bloemen telen. Bij deze teelt worden geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt. De zaden worden biologisch ingekocht, de bloemen groeien in de volle grond en er worden zelfs kippen ingezet om 'afval' van de teelt, onkruid, slakken(eitjes) en plaaginsecten om te zetten in waardevolle mest. Een waar paradijsje voor bijen en andere bestuivers. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Verpleeghuis de Beukenhof en Gert Veldhuizen. 

oogstaandeel 

Lokale bedrijven en particulieren kunnen dit initiatief steunen door een bloemenabonnement te nemen en daarmee te delen in de oogst. Met dit oogstaandeel lever je een bijdrage aan de biodiversiteit van ons ecosysteem, help je mee aan het verduurzamen van de bloementeelt en steun je lokale ondernemers. 
In ruil daarvoor ben je met het oogstaandeel verzekerd van een heel seizoen milieuvriendelijke boeketten. De veldbloemen worden ’s ochtends op de Bloemenakker geplukt en door TOMA | Bloemenservice diezelfde dag bijzonder geschikt en bezorgd. Een cadeautje voor jezelf.
Voor bedrijven is het oogstaandeel het groene visite kaartje voor een duurzame bedrijfsfilosofie!

hoe het werkt

Stap 1. Kies het soort abonnement
Maak je keuze tussen A: 
boeket afhalen of B: boeket in vaas bezorgd

 

Stap 2. Kies het formaat

Maak je keuze tussen klein, middel en groot.

 

Stap 3. Kies hoe vaak
Kies het aantal boeketten dat je wilt.

 

De boeketten kunnen op vrijdag en zaterdag in het centrum van Hilversum, bij GoodyFood (Noordse bosje 11 Hilversum) worden afgehaald, op landgoed de Rading (Rading 1B Hilversum) of bij Kas&Co (Kromme Rade 5 Kortenhoef).

De boeketten in vaas worden bezorgd op dinsdag of op vrijdag. De service is zowel voor particulieren als voor zakelijke klanten.

Je kunt ook altijd een boeket extra bestellen.
 

aanmelden

Kies voor een prachtig veldboeket en steun daarmee de biologische bloementeelt.