TOMA Biologisch geteelde bloemen TOMA

de bloemen

In onze boeketten verwerken we zo veel mogelijk biologisch geteelde bloemen. Bij de teelt worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. De zaden worden biologisch ingekocht en de bloemen groeien in de volle grond. De bloemen waarmee wij werken zijn voor een groot deel van het jaar afkomstig van tuinderijen uit de regio. 

 

Buiten het vollegrondsseizoen kopen we onze bloemen in op de bloemenveiling, bij voorkeur met het EKO-keurmerk of het milieukeurmerk van de gangbare sierteelt MPS (Milieu Programma Sierteelt) en FFP (Fair Flower Plants).

 

Het verwerken van biologisch geteelde bloemen in onze boeketten wordt zichtbaar gemaakt door een kaartje aan/bij het bloemwerk, waarop staat aangegeven dat er biologisch geteelde bloemen zijn verwerkt. Ook worden de Nederlandse namen van de bloemen en de namen van de telers vermeld.

 

 

maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo)

We verwerken onze bloemen ook duurzaam door zo weinig mogelijk milieubelastende stoffen te gebruiken (geen spuitbussen, geen chloor, liever geen steekschuim). We scheiden afval, composteren bloem en blad, gaan spaarzaam met water om en gebruiken milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen van het merk Ecover. Verder hebben we vazen van gerecycled glas in ons assortiment. Onze boeketten verpakken we in gerecycled papier en er wordt geen cellofaan gebruikt. De kaartjes aan het boeket zijn ook milieuvriendelijk geproduceerd. We vinden maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) belangrijk. 

TOMA wil tevens een beschermde werkplek bieden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij diverse werkzaamheden in en rondom de bloemisterij worden de medewerkers van Landgoed de Rading betrokken.  

onze biotelers

Tuinderij csa-LandinZicht (landgoed de Rading), Hilversum

Tuinderij De Volle Grond (landgoed Amelisweerd), Bunnik

Bloemenkwekerij Bloem in Beeld (landgoed Vollenhoven), Zeist

De BijenAkker, Odijk

TOMA biologische bloementeler LandinZicht
TOMA Biologische bloementeler de BijenAkker