top of page
TOMA Biologisch geteelde bloemen TOMA

de allerschoonste bloemen van het land. 

 

Op nog geen 1% van het gehele bloemenareaal in Nederland wordt 100% gifvrij geteeld. Gifvrije, schone bloemen worden momenteel alleen nog maar op kleinschalige wijze geteeld en zijn zo goed als niet verkrijgbaar op de bloemenveiling. Daarom werken wij samen met lokale tuinderijen (deels skal-bio gecertificeerd, deels slowflowers) waar al langere tijd volgens natuurlijke principes wordt gewerkt. Op de rand van Hilversum en Loosdrecht plukken we de allerschoonste bloemen van het land, enkel voor lokale afzet. Ook maken we gebruik van natuurlijke materialen van het seizoen, zoals gesnoeide takken en grassen.  

Bij schoon telen worden geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt en er wordt in de volle grond (buiten, met respect voor de natuur, het ecologisch evenwicht en de seizoenen) geteeld. Niet in verwarmde kassen, niet op substraten, geen genetische modificatie.  Onze tuinderijen zijn een waar paradijsje voor bijen en andere insecten. 

Op de bloembedden, voor de teelt uit, worden kippen ingezet om 'afval' van de teelt, onkruid, slakken(eitjes) en plaaginsecten om te zetten in waardevolle mest. We maken samen de kringloop rond.

Van voorjaar tot vorst plukken we verse bloemen van onze tuinderijen. Maar ook in de herfst, winter en het vroege voorjaar kun je van schone bloemen genieten. Dit kan door met droogbloemen en seizoenarrangementen te werken. 

Met een bloemenabonnement van TOMA lever je een bijdrage aan de biodiversiteit van je eigen leef of werk omgeving, help je mee aan het verduurzamen van de bloementeelt en steun je lokale ondernemers. In ruil daarvoor ben je verzekerd van een seizoen, of zelfs een heel jaar lang schone bloemen op tafel. Een cadeautje voor jezelf of voor een ander. Voor bedrijven is een abonnement van TOMA het groene visite kaartje voor een duurzame bedrijfsfilosofie!

Milieu

We verwerken onze bloemen ook duurzaam, door zo weinig mogelijk milieubelastende stoffen te gebruiken (geen spuitbussen, geen chloor, geen cellofaan, liever geen steekschuim). We scheiden afval, composteren bloem en blad, gaan spaarzaam met water om en gebruiken milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen van het merk Ecover. We hebben vazen van gerecycled glas en pareltjes uit de kringlooploopwinkel in ons assortiment. Onze boeketten verpakken we in gerecycled papier en de kaartjes aan het boeket zijn milieuvriendelijk geproduceerd. We vinden maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) belangrijk. 

De bloemen worden waar mogelijk altijd met onze bakfiets vervoerd.

TOMA wil tevens een beschermde werkplek bieden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij diverse werkzaamheden in en rondom de bloemisterij worden de medewerkers van Landgoed de Rading betrokken.  

bottom of page